NİĞDE / MERKEZ - Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi

"Zilsiz Okul Projesi" Kapsamında Okul Koridor Saatimizi Yeniledik

Niğde genelinde "Zilsiz Okul Projesi" uygulanan üç pilot okuldan biri olan okulumuzda projemiz 2. yılını tamamladı.

Proje kapsamında okul koridorumuzda bulunan ve zaman zaman projemizde aksamalara neden olan digital saatimizi daha modern çizgilere sahip yeni bir analog saat ile değiştirdik.

Peki nedir bu zilsiz okul projesi?

Bu projede öğretmen ve öğrenciler sınıf, koridor ve bahçeye yerleştirilen saatlerle  ders başı yapıyor ve ders bitiminde teneffüse çıkıyor. Zil sesinin duyulmadığı okulda derse saati kendi kontrol ederek girip-çıkan öğrencilerde hem sorumluluk bilinci oluşuyor hem de hayatları boyunca zamanı etkin kullanmayı öğreniyorlar, bunun yanı sıra koridorlarda kargaşa ve buna bağlı oluşabilecek kazaların da önüne geçiliyor.

23-11-2021

Yayın: 23.11.2021 - Güncelleme: 23.11.2021 10:15 - Görüntülenme: 196